čtvrtek 3. června 2010

Prague Food Festival – díl třetí – tři nej..

A je po festivalu.. a stále na něj myslím.. Co mně nejvíce utkvělo v hlavě? Tak určitě ta atmosféra – Pražský hrad a jeho zahrady jsou dle mého zatím TOP, a nevím, zda bude možno jej vůbec překonat, ale rád se nechám překvapit. :-) Letošní PFF zkrátka neměl z mého pohledu chyb, a těším se na 2011!



A má tři nej?
NEJ nápad: Ambiente – 60 dní vyzrálé české hovězí. Je úžasné, že se konečně našel někdo, kdo se pustil do toho, aby dokázal že české hovězí není jen záležitost pro dušení, či pro „prožitek“ ze žvýkání. Zkoušel jsem maso z Poličky, které bylo přimo určeno jako steakové, a i když jsem dodržel všechny zásady pro správnou úpravu, zázrak jako z Ambi jsem neobdržel (a tentokráte to rukama nebylo). Vše je prostě v úsilí, a nejen v „rychle prodat za každou cenu“. Byl bych rád, kdyby se na našem trhu objevilo hovězí, se kterým si někdo „dá práci“, tak jako to udělali v Ambi, a pokud bude tak dobré, jako „to jedlé z dovozu“, dám mu vždycky přednost, i když bude za stejnou či trochu vyšší cenu.
NEJ překvapení: Mandarin Oriental, Essensia – Hovězí líčka glazírovaná v pepřové omáčce s restovanou zeleninou a dušenou rýží. Snad proto, že jsem líčka už párkrát připravoval – na plátky, na kostky, na víně, na rajčatech,.. (určitě je zde ještě zmíním). Ale tahle.., tahle byla přímo explozivní! Velmi pikantní a tak úžasně voňavá, s bezvadně ladící zeleninkou. Voněla dobrých 5m od stánku Essensie. No prostě překvapení, jako hrom!
NEJ potěšení: La Finestra – Nugátové tiramisu. Když jsem navštívil restauraci La Finestra, toto tiramisu ještě v nabídce neměli, proto jsem teď nemohl nevyzkoušet.. A mé chuťové pohárky po prvním ochutnání, hmm - dostaly skutečný dáreček. Ti, co neochutnali, ať si představí mohutnou smetanovou chuť mascarpone, s výraznou chutí lískových oříšků – např. jako v krému Nutella, vše patřičně nadýchané, bez zbytečné sladkosti, a bohatě poprášené kvalitním kakaem. Opravdové potěšení smyslů..

Žádné komentáře:

Okomentovat