úterý 22. března 2011

Ambiente ČESTR – dalších pár šťavnatých foto soust..

Jak jsem avizoval ve svém prvním zážitku z ČESTRu, další návštěvu jsem naplánoval na březen. A tak se i stalo.. Skvělý večer, i když ještě podnik stále běží ve „zkušebním a ladícím se“ režimu.
A jaké že jsem zaznamenal změny? Personál působí více celistvě, interiér už „nesmrdí“ novotou, ale je příjemně zabydlen. Jídelní lístek se každý den mění, a jsou na něm i novinky jako rožněná kachnička či domácí nanuk. Na stolcích se objevily porcelánové pivní tácky, naopak však zmizely nožíky „rybička“, podávané ke grilovaným masům (což mě mrzí). Trošku neobratně ještě působí servírování za pomoci skládacích stolků, kdy k vašemu stolu dorazí čísnická a kuchařská armáda, jakoby vám chtěli popřát k jubileu. Nutno ale podotknout, že super hrníčky Mauviel a čestro-cibulák, nejsou zrovna jako pírko, a taková směna se může rovnat návštěvě posilky. Jen by to chtělo asi větší synchronizaci. :-) Zde jsou fotky další skvělé krmi – pro vás, kteří nemáte Čestr v dosahu, budou jistě alespoň inspirací. Já už se teď těším na příští návštěvu a další novinky.

Ceviche ze pstruha – marinované plátky pstruha v limetkové šťávě s okurkou a koprem – paráda, naprosto jemné a vyvážené.


Králičí šunka – pečený hřbet s boky králíka prokládané slaninou, křenová pěna, karotka nakyselo – hlavně mozaika z boků a slaniny byla úžasná, jemně uzenou chuť slaninky pak doplnila smetanově křenová pěna, a karotka byla hezky křupavá, do sladko-kysela.


Tatarák z mléčného jehněčího z Mneteše – farmářské jehněčí, šalotka, koriandr, citronová kůra, žloutek a panenský slunečnicový olej – koriandr a kůra celé jehněčí odlehčily, tak jemné, že bych ani nepoznal, že jde o jehněčí. Doplněno křupavými chipsy.


Tatarák Čestr – hovězí z vrchního šálu, kapary, cibule, smetana, žloutek a koření, panenský slunečnicový olej – výborné, trošku méně slané, ale to jsme doladili, moc hezky servírované kapary (jako malé orchideje). Doplněno topinkami z domácího chleba.


Vysoký roštěnec – šťavnatý tradiční kousek


Krční filet a omáčka Ambiente – šťavnatý, a netradiční kousek ;-), omáčka z másla slaniny a jalovce (ten jsem moc necítil)


Rožněný plecový štítek naložený s pálivými papričkami – jen se rozsýpal, měkké a jen lehce pikantní


Makové buchtičky s rumovou pěnou – a rum opravdu viděly


Domácí nanuk – smetanový s pravou vanilkou a čokoládou valrhona – naprostá dokonalost, a ještě lepší nápad!

Žádné komentáře:

Okomentovat