čtvrtek 25. července 2013

Midtown Grill hotelu Marriott – může být nedělní brunch bohatší..?

O kouzlu brunche jsem psal už při návštěvě Le Winstub, který je zaměřen na Alsasko. Brunche jsem si zkrátka zamiloval, a beru je jako občasnou vzpruhu po téměř každonedělním vaření, kdy zpravidla od rána měřím, vážím, zapisuji a fotím, aby byly mé recepty co nejpřesnější. Dnes se chci podělit o brunch restaurantu Midtown Grill hotelu Marriott, jehož síla spočívá v bohaté a pestré nabídce, exkluzivitě prostředí luxusního hotelu, a hlavně v prvotřídním grilovaném hovězím mase severoamerických farem s certifikací USDA. V nabízené cenové hladině tak navštívíme bezesporu nejbohatší nedělní brunch v Praze. Hotel Marriott navíc spolupracuje s Lime&Tonic – průvodcem nejen po gastronomických zajímavostech světových metropolí, tedy i Prahy. A díky jejich partnerství vyjednal Lime&Tonic, exkluzivně svým členům, brunch za ještě zajímavější cenu (členství je bezplatné, a sám si jeho komfortu už více než rok užívám). Takže vzhůru do Marriottu! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hotel Marriott se nachází v ulici V celnici, naproti zmiňovanému alsaskému Le Winstub, v pěší dostupnosti Masarykova nádraží ze strany jedné, a Prašné brány ze strany druhé. Jeho přízemí ukrývá hotový ostrov chutí – restaurant Midtown Grill, s lahůdkami šéfkuchaře Jana Wiesnera a jeho týmu.
Interiéru restaurantu dominují kromě středových kožených lavic a pohodlných křesel, velké červené lustry, které navozují spolu s menšími lokálními svítidly, a svým mělkým světlem, příjemnou domácí atmosféru. Bezesporu nejzajímavější částí restaurantu je však jeho pravá část, kam je soustředěna „kuchyně“, nebo spíše prostor s pokrmy všeho druhu, v množství „co hrdlo ráčí“. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po usazení velmi milým personálem nás čeká welcome drink v podobě sklenky Prosecca, následovaný nabídkou nealko nápojů, a také vína a piva. Pak už je jen na nás, začneme-li snídaní nebo se pustíme rovnou do předkrmů či oběda. Nabídka je opravdu více než pestrá, a brunch trvá celé 3 hodiny – od 12té do 15té hodiny. A co jsem ochutnal..?
 
 


















 

Snídaňový koutek, tedy slaninku, norimberské párečky a míchaná vajíčka jsem vynechal, a rovnou jsem se vrhnul na předkrmový bufet. Nemohl jsem si nechat ujít krevetky, které výborně doplňovaly čtyři druhy ochucených majonéz – od jemné, aioli, až po výrazně pikantní. Na stole mi stále lehce perlilo Prosecco, a to byl signál dát si čerstvě otevřenou ústřici. Moc rád jsem ochutnal i výtečného lososa uzeného za tepla, doplněného hořčičnou omáčkou, a téměř rozplývající se kachní prsíčka – uzená, pro změnu, za studena. :-) Zkusil jsem také maki a california roll sushi dekorované kaviárem z lososa, ze salátů pak klasickou verzi Caesaru, a velmi osvěžující salát z kus-kusu, rajčat a zelené petržele. Nabídka však byla daleko širší!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemohly mi uniknout také tenké plátky vychlazeného masánka: známé a šťavnaté telecí s tuňákem „Vitello tonnato“, pečené krůtí prsíčko, a konečně hovězí roastbeef Qualivo, což je „značka masa“ zvířat chovaných a krmených dle unikátní švýcarské technologie. Co jsem zcela vynechal, byly dušené a pečené pokrmy – kuřecí, jehněčí, hovězí s přílohami, v různých variacích, skrývající se v termo nádobách pod poklopy. Ale dal jsem si alespoň trošku grilované zeleniny, a „ďobnul“ i do velmi dobrého hommusu. Nechtěl jsem se totiž zbytečně „zaplácnout“ (už jsem toho i tak spořádal dost). Přednost mělo největší „lákadlo“, na nějž se vždy těším – grilované hovězí! To bylo porcováno kuchařem, v množství dle přání.. :-)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Velkou radost ve mně vzbudilo šťavnaté hovězí žebro – požádal jsem kuchaře, aby mi netradičně uříznul kousek i s kostí, a hrdinně si ho nesl jako loveckou trofej ke stolu. Jeho chuť jsem ještě zpestřil pepřovou omáčkou, bublající u masa na kahanu. Při další návštěvě jsem hovězí symfonii zakončil líčkem na rozmarýnu, grilovaným zadním, mnou milovaným pupkem, a tentokráte doplnil o omáčku holandskou. Vše bylo dokonale šťavnaté, zkrátka mňam!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zbývalo zavítat do části „sladké a slané tečky“: zde kralovala čoko-fontána, kousky ananasu, dva druhy melounů a jahody. Vzal jsem si jen ovoce, a dal si k němu domácí zmrzlinu – malinovou, lesní plody a ořechovou – skvělé osvěžení! Ochutnávku dalších dezertů jsem nechal na své spolustolovníky (jen jsem si opět „ďobnul“). Pro toho, kdo dává přednost raději slané tečce, je připravena kolekce sýrů a ovoce..
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Úplně na závěr kávička, a po ní zbývá jen spokojeně vyrazit domů či na hezkou odpolední procházku po Praze.. Co říkáte – není brunch v Marriottu tou správnou volbou, jak s celou rodinou strávit příjemné odpoledne bez shonu u plotny? ;-) A navíc je v mnoha chutích i inspirující! Nebyl jsem zde poprvé, a rozhodně ani naposled.. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat